MotorClub Zijlvest

      L  o  p  p  e  r  s  u  m

ANWB Auto/motor routes

Iedereen heeft ze wel eens gezien de ANWB route bordjes.
Alleen om de bordje te volgen is soms niet altijd makkelijk, dan zitten ze weer op een lantarenpaal, dan zitten ze verscholen achter struiken, dan staan ze weer helemaal moederziel en alleen op een paal.

De oplossing voor de motorrijder die gewoon lekker wil rijden is er nu!

Wij zijn bezig met het digitaliseren van de routes. De routes maken vanaf het ANWB Autorouteboek Nederland, op sommige punten in dorpen is het niet duidelijk te zien welke wegen er gereden worden.

Nog niet alle routes hebben we klaar, de resterende routes volgen zo snel mogelijk!

Als je een route hebt gereden en het klopt niet helemaal, kun je als je wilt je GPX bestand naar ons mailen en dan kunnen wij de route aanpassen.

De routes zijn geschikt voor Garmin.

01 Havenstedentocht 127 km

Komend vanaf de Afsluitdijk bepalen hoge kerken, kranen en werven het beeld. De Havensteden op deze route zijn pareltjes op een prachtige kleed van groene weiden, sloten en kleine dorpjes. De rust onder de weidse Friese luchten is weldadig

Klik hier voor de route

 

02 Friese meren-route 115 km

Wie Friesland wil ontdekken maakt met de Friese Meren-route een goede keus. De kaas, de mere, de boten en de terpen: u komt het allemaal tegen in het weidse landschap met veel water en pittoreske dorpen. Friesland op z'n mooist!

Klik hier voor de route.

 

03 Veen en wouden-route 105 km

Deze route voert voor een deel door het Nationaal Park Drentse-Friese Wold. Bossen, heide, zandverstuivingen en weilanden karakteriseren dit park. Ooit lagen hier ook uitgestrekte veengebieden. De vele hoofd- en zijkanalen herinneren nog aan de turfwinning.

Klik hier voor de route.

04 Terpelânroute 105 km

Deze route voer door het Friese terpenlandschap. Terpen ontstonden vanaf 500 v. Chr. toen de eerste bewoners zich in een nog onbedijkt land moesten beschermen tegen overstromingen door de zee. Voorbij Dokkum begint het coulisselandschap de Friese Wouden.

Klik hier voor de route.

05 Lauwerslandroute 105 km

Het zuidelijkste deel van de lauwerslandroute voer nog juist door het coulisselandschap van de Friese wouden. Boven Kollum wordt het landschap open en wijds. Karakteristiek voor het Lauwersland zijn ook de waterverdedigingswerken: terpen, dijken, molens, gemalen en sluizen.

Klik hier voor de route

06 Ommelandenroute 84 km

De route voert u door het noorden van Drenthe en Noordwest-Groningen; een landschap van bossen, kleine akkers omringd door houtwallen, dijken en wierden. Intieme lanschappelijke doorkijkjes en prachtige vergezichten geven een verrassende variatie aan deze route.

Klik hier voor de route.

 

07 Wad en Maren-route (Gereden) 75 km

In noord-Groningen ligt het Wad- en Marengebied. Vroeger werd hier bij vloed het zeewater via de maren in het gebied gebracht. De maren zijn nu nog in het landschap te zherkennen als kronkelende sloten langs natuurlijke hoogten

Klik hier voor de route

 

08 Eems-Oldambtroute 87 km

Deze route gaat door het Oldambt. Het water van de Dollard kwam vroeger tot aan de stad Winschoten. Door dijkaanleg en inpoldering onstonden de zeer grootschalige open Dollardpolders. ZIj vormen het meest karakteristieke deel van het Oldambt.

Klik hier voor de route.

 

09 Westerwolde-Emsrooute 100 km

Deze route voert door verscheidene beekdallandschappen. Aan Nederlandse zijde zijn dat de Westerwoldese Aa en de Ruiten Aa, en in Duitsland rijdt u door het parkachtige beekdallandschap van de rivier de Ems

Klik hier voor de route.

 

10 Noordenveldroute 105 km

Deze route voert voor een groot gedeelte door het Noordenveld. lanschappelijk wordt het gebied gekenmerkt door es- en brinkdorpen. Hunebeddenwijzen er op dat het gebied vele duizenden jaren geleden al bewoond werd.

Klik hier voor de route.

 

 

11 Hondsrugroute 75 km

Dit is het land van de prehistorie met zijn talrijke hunebedden en grafheuvels, maar ook het land van uitgestrekte bossen, heidevelden en vergezichten vanaf de Hondsrug. Het is het land van reuzen en kabouters en talloze legenden.

Klik hier voor de route.

 

18 Sallandroute (Gereden) 100 km

Van Ijsselland via Isalaland naar Salland is eigenlijjk maar een kleine stap. Deze route biedt prachtige vergezichten. Boven op de Holterberg kunt u bij helder weer de Veluwe zien liggen. Daarnaast mooi kastelen, landgoederen en heel veel groene schoonheid.

klik hier voor de route

 

41 Maas-Schwalm-Nette-route 155 km

Natuurpark Maas-schwalm-Nette is genoemd nar de rivieren die het het gebied begrenzen.

Bij vlagen rijdt u door een schitterend landschap, glooiend bij de buren, aan onze zijde eindeloos vlak. Hoogtepunten onderweg zijn de fraaie kastelen en watermolens.

Klik hier voor de route